[...] od miejsca i czasu. Właśnie dlatego, wzbogacenie napoju o witaminy z grupy B znacząco podnosi jego wartość odżywczą. Dlaczego te, a nie inne witaminy? Niacyna (witamina B3), kwas pantotenowy (B5), czy witaminy B6 i B12 to związki, których obecność w organizmie konieczna jest do regulacji szeregu procesów metabolicznych. Wlicza się w to produkcję [...]
Aktualizacja 03.06.2021 L-karnityna jest najczęściej wiązana z odchudzaniem. Jest ona wytwarzana przez nasz organizm z dwóch aminokwasów: metioniny i lizyny. Świat suplementacji wykorzystuje wiele rodzajów karnityny z różnymi głównymi założeniami. Jak dawkować i z czym łączyć? Ze względu na to, że ALCAR wydaje się bardziej aktywną formą [...]
[...] masa innych składników mających wpływ na nasz organizm, zdrowie, wydolność i sylwetkę. W jagodach Acai można również znaleźć witaminy A, B, C, fosfor, magnez, potas, aminokwasy egzogenne oraz mnóstwo innych prozdrowotnych składników. W dodatku świetnie smakują i są dostępne w różnych formach, surowe oraz suszone, idealnie nadające się do [...]
[...] odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931 a od 1947 witaminę A wytwarza się syntetycznie. Witamina A i jej różne chemiczne formy (aldehydowe, estrowe, kwasowe) występuje tylko w produktach zwierzęcych natomiast prowitamina A, którą tworzy cała grupa związków (około 600) określanych mianem karotenoidów występuje tylko w [...]
[...] odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931, a od 1947 witaminę A wytwarza się syntetycznie. Witamina A i jej różne chemiczne formy (aldehydowe, estrowe, kwasowe) występuje tylko w produktach zwierzęcych natomiast prowitamina A, którą tworzy cała grupa związków (około 600) określanych mianem karotenoidów występuje tylko w [...]
[...] do sałatek i dań orientalnych. STRĄCZKI: /SFD/2016/12/8/ba8895d64d424fe4a8c5bc4937a439c2.jpg bób można spotkać go w wersji świeżej i mrożonej. Jest zasadotwórczy, bogaty w kwas foliowy, witaminy z grupy B, witaminę K, błonnik, fosfor, potas, magnez, wapń.Bób można zjeść bezpośrednio po wyjęciu ze strąków ( młode ziarna, bo mają delikatną [...]
[...] Sylimaryna Pyłek kwiatowy (pszczeli) - właściwości lecznicze i zastosowanie. Forma handlowa: granulki w słoikach lub torebkach, pyłek granulowany - zapach i smak kwaskowato-miodowo-woskowy. Dostępny: sklepy zielarskie, sklepy ze zdrową żywnością. Skład chemiczny: cukrowce (dekstryna, sacharoza), aminy biogenne, aminokwasy (głównie [...]
[...] przemian metabolicznych. Oprócz odpowiednio zestawionych proporcji białek, węglowodanów, witamin i składników mineralnych preparat zawiera także średnio-łańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT - stanowiące skondensowane źródło energii. WEIDER Giant Mega Mass to legenda wśród gainerów. Marki którą sobie wyrobił na wielu światowych rynkach [...]
[...] stopniowo zwiększać w trakcie diety. Cięższe osoby (powyżej 90 kg) powinny zwiększyć tę ilość do pięciu łyżek stołowych dziennie. Ponadto należy przyjmować witaminę B5 (kwas pantotenowy lub pantotenian wapnia) w ilości 200 mg dziennie i zwiększać tę dawkę co trzy-cztery dni aż dojdzie się do l grama. Należy uważać, by nie zwiększać jej zbyt [...]
Cześć, nie miałem pewności czy kontynuować stary temat (dotyczył czego innego) czy założyć nowy. W tym podejście mam trochę inne więc może to i lepiej, że będzie to coś świeżego. Kaloryczność dość wysoka ze względu na takie zapotrzebowanie. Stopniowo, co tydzień, dodawałem 250kcal i przy 4500kcal dopiero waga ruszyła, obwody się powiększyły, [...]
TREC ClenBurexin http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/ClenBurexin_i556_d380x380.jpg Opis: CLENBUREXIN należy do grupy niezwykle skutecznych spalaczy tłuszczu. Wspomaga proces redukcji tkanki tłuszczowej i jednocześnie dodaje długotrwałej energii, która umożliwia przeprowadzanie treningów ze spotęgowaną intensywnością. Efektywnie wspomaga walkę z [...]
[...] odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931 a od 1947 witaminę A wytwarza się syntetycznie. Witamina A i jej różne chemiczne formy (aldehydowe, estrowe, kwasowe) występuje tylko w produktach zwierzęcych natomiast prowitamina A, którą tworzy cała grupa związków (około 600) określanych mianem karotenoidów występuje tylko w [...]
[...] Najnowszej generacji, wieloskładnikowy preparat zawierający w składzie jabłczan kreatyny (tricreatine malate), cytrulinę, alfa ketoglutaran argininy (AAKG), taurynę i kwas alfa-liponowy (ALA). Jabłczan kreatyny to udoskonalona postać kreatyny o znacznie wyższym stopniu wchłaniania niż tradycyjny monohydrat. W porównaniu do monohydratu [...]
[...] Najnowszej generacji, wieloskładnikowy preparat zawierający w składzie jabłczan kreatyny (tricreatine malate), cytrulinę, alfa ketoglutaran argininy (AAKG), taurynę i kwas alfa-liponowy (ALA). Jabłczan kreatyny to udoskonalona postać kreatyny o znacznie wyższym stopniu wchłaniania niż tradycyjny monohydrat. W porównaniu do monohydratu [...]
[...] Różnica między nimi dotyczy tylko budowy chemicznej, ale działanie jest takie samo. Aktywność witaminową witaminy A wykazują również pochodne retinolu - retinal i kwas retinowy (powstają one w wyniku utleniania retinolu) oraz pochodne estrowe, głównie spotykane to: octan, palmitynian, maślan i fosforan retinylu. Ogólnie wszystkie [...]
[...] wydzielanie hormonu wzrostu CHLOROWODOREK BETAINY Pepsyna jest jednym z enzymów soku żołądkowego, który przyspiesza trawienie białek. Chlorowodorek betainy zwiększa kwasowość soku żołądkowego, co również przyspiesza procesy trawienne. DICHLOROWODOREK ETYLOWEGO ESTRU ARGININY Zwiększa przepływ krwi i zapewnia stałe zaopatrzenie w [...]
[...] za niezbędne) wywołuje szereg efektów fizjologicznych uzależnionych od wielu czynników: Działania na organizm specyficznych składników żywności, takich jak niektóre aminokwasy, kofeina, alkohol etylowy i inne, Odpowiedniej proporcji składników odżywczych w diecie -białek, węglowodanów, tłuszczów poszczególnych frakcji, witamin oraz składników [...]